4 personer
dolci

Björnbär med chokladkräm

Crema di mascarpone e more

02.Ingredienser

300 g Galbani Mascarpone
1 dl socker (knappt)
300 g björnbär
2 äggulor
2 äggvitor
5 msk kakao
1 obesprutad citron

03.Tilberedning

Vispa äggulor och socker luftigt i en
skål, tillsätt saft och finrivet skal från
citronen. Häll i mascarpone och kakao
och vispa ordentligt till en jämn smet.
Vispa därefter äggvitorna hårt och vänd
försiktigt ner dem i smeten.

Vänd försiktigt ner de färska björnbären
i krämen och lägg upp i små skålar
före servering. Använd några björnbär
till att dekorera desserten med.

Tips: Man kan också använda ricotta i
stället för mascarpone, det ger en lättare
variant av krämen.

Man kan också variera receptet genom
att utesluta kakaon. Då får man en lite
mildare smak.


© 2017 Galbani - All rights reserved