4 personer
secondi

Baconlindad kycklingfärslimpa

Polpettone di pollo e bacon

02.Ingredienser

500 g kycklingfärs

200 g Galbani ricotta

1 ägg

Salt

Peppar

1 kvist rosmarin

Olivolja

1 pkt skivad bacon

03.Tilberedning

Sätt ugnen på 180º.

Blanda noga färsen, ricotta och till sist ägget, smaka av med hackad rosmarin, salt och peppar. Krydda efter smak och forma till en oval limpa. Täck en långpanna med bakpapper, häll lite olivolja och lägg baconskivorna parallellt i ett lager. Sätt limpan på baconskivorna och linda in den. Grädda limpan ca 40 minuter.

När den är färdig låt stå en stund och skiva sedan försiktigt längst baconskivorna.

Serveras varm tillsammans med en grön sallad.

Tips:

Limpan kan vara klibbig att hantera med händerna. Lättast blir det om du sköljer händerna med kallt vatten innan.


© 2017 Galbani - All rights reserved