6 personer
antipasti

Äpplekaka med ricotta

Torta di mele e ricotta

02.Ingredienser

2 ägg

180 g socker

200 g vetemjöl

50 g smör

1 msk bakpulver

1,5 dl mjölk

200 gram Galbani Ricotta

1 ekologisk citron

3 stora äpplen (t.ex. Golden Delicious)

03.Tilberedning

Vispa ägg och socker poröst i en skål. Tillsätt mjölet och smält smör och vispa ihop. Rör ut bakpulvret i mjölken och häll det i smeten. Lägg i ricotta, finrivet skal från hela citronen, saften av en halv citron och till sist äpplen i tärningar. Smörj en form (ca 20-22 cm i diameter) och strö över mjöl. Häll smeten i formen och grädda i en förvärmd ugn på 180 grader i ca 35-40 minuter. Prick i mitten av kakan med en gaffel innan du tar ut kakan. Om det är deg på gaffeln, ge den några fler minuter. Om det finns fina smulor på kakan är den klar.

 

Tips: Kakan kan serveras som eftermiddagstårta med te och kaffe, eller som en varm dessert med krämig vaniljglass.


© 2017 Galbani - All rights reserved