Ricotta

Oumbärlig i det italienska köket

En frisk och delikat smak gör ricotta till en idealisk ingrediens i många recept. Ricotta betyder “kokt två gånger” och kan användas som en ost med lågt innehåll av fett och kalorier, men med en hög halt av proteiner och mineralsalter. Italienarna använder ricotta som en basingrediens i alla möjliga sammanhang, men äter den också som den är, med lite kaffe- eller chokladpulver.

galbani-ricotta-ny_250g

Galbani Ricotta 250 g

Ricotta består av en mängd fina, fuktiga och delikata ostkorn som efter 1-5 dagars lagring samlas till en vit ostmassa som får en mjuk och lätt grynig konsistens. Ricotta är en produkt som är naturligt rik på kalcium och fosfor, vilket gör produkten lämplig som en del av en välbalanserad kost. Kalcium är viktigt för att bygga upp och underhålla tänder och skelett. Ricottans sammansättning är även mycket lämplig i en mager kost då Ricotta har en naturligt låg fetthalt på endast 13 %. Använd Ricotta till bakning, till fyllning i ravioli, i pajer, lätta dressingar, desserter och mycket mer.

Fakta om osten:
Typ: Färskost
Mjölk: Komjölk
Land: Italien
Område: Lombardiet
Fett i torrsubstans: 44+

Ingredienser:
Pastöriserad vassle av mjölk, grädde, salt, surhetsreglerande medel: Citronsyra, mjölksyrakultur.

Näringsinnehåll per 100 g:
Energi: 705 kJ/169 kcal
Fett: 13 g
varav mättade fettsyror: 9 g
Kolhydrater: 5 g
varav sockerarter: 4 g
Protein: 8 g
Salt: 0,4 g

 

Se recept med denna råvara

© 2017 Galbani - All rights reserved