Paprika

Peperone (paprika) kom till Europa med spanjorerna som tog med den färgglada grönsaken från upptäcktsfärder till Amerika. Peperoni (paprika i plural) fås i olika former, smaker och färger. Den omogna paprikan är ofta grön, och färgen skiftar till rött, gult, orange eller lila med mogningen. Röd paprika är oftast den sötaste.

Peperone

Chilipeppar tillhör samma familj, och här går de från milda till riktigt starka chili. På italienska kallas det peperoncini (små paprika). Veronica tog dessa bilder på en semester i Italien.

Peperoncino

I det italienska köket hittar vi ofta paprika bakat i ugnen: Halvera paprikorna och placera dem med skinnsidan upp på bakplåtspapper. Grill i ugnen under 10-15 minuter vid 180 grader tills skalet är svart. Lägg dem i en skål och täck med plastfilm. När paprikorna har svalnat kan du lätt pilla av skalet. Skär i strimlor och använd i en sallad eller pastarätt. Fyllda paprikor är också en typisk rätt, och lite paprika kan också ge smak i en tomatsås.

Se recept med denna råvara

© 2017 Galbani - All rights reserved