Mozzarella

Till fräscha sallader och varma rätter

Den friska, mjuka och milda mozzarellaosten är en klassisk ingrediens i italiensk mat, och har säkert varit det redan innan den nämns första gången 1570. Från pizza och lasagne till klassikern insalata caprese – mozzarella med skivade tomater, olivolja och basilika. Ursprungligen tillverkades mozzarella av buffelmjölk – mozzarella di latte di bufala – men idag är det ofta komjölk – mozzarella fior di latte. Ordet “mozzarella” kommer från uttrycket “mozzare” – ”att skära” – som refererar till handknådningen av den varma ostmassan som användes i gamla dagar.

Galbani Mozzarella 125 g

Den klassiska komjölksmozzarellan i saltlag.

Osten ska smaka friskt och en aning mjölk.  Den ska vara mild och delikat – nästan lite “mjölkig”. Dessutom ska det finnas en aning syrlighet, inte för mycket och inte för lite. Färgen ska vara helt vit, dock kan årstidsvariationer göra den en aning gulaktig.  Ju färskare osten är, desto mer elastisk är den. Ju äldre osten blir, desto mer mjuk och lös blir den tack vare lagen.

Fakta om osten:
Typ: Färskost
Mjölk: Komjölk
Land: Italien
Område: Lombardiet
Fett i torrsubstans: 45+

Ingredienser:
Pastöriserad komjölk, salt, ostlöpe, surhetsreglerande medel: citronsyra.

Näringsinnehåll per 100 g:
Energi: 1380 kJ/334 kcal
Fett: 18 g
Varav mättade fettsyror: 12,5 g
Kolhydrater: 2 g
Varav sockerarter: 1 g
Protein: 17 g
Salt: 0,7 g

 

Galbani Mozzarella Maxi 200 g

Mozzarella Maxi har en form som gör det enkelt att skiva den – perfekt till caprese-salladen. 

Fakta om osten:
Typ: Färskost
Mjölk: Komjölk
Land: Italien
Område: Lombardiet
Fett i torrsubstans: 45+

Ingredienser:
Pastöriserad komjölk, salt, ostlöpe, surhetsreglerande medel: citronsyra.

Näringsinnehåll per 100 g:
Energi: 989 kJ/238 kcal
Fett: 18 g
Varav mättade fettsyror: 12,5 g
Kolhydrater: 2 g
Varav sockerarter: 1 g
Protein: 17 g
Salt: 0,7 g

 

 


Ekologisk Galbani Mozzarella 125 g

Färsk mozzarella tillverkad av ekologisk mjölk och syrad med mjölksyrakultur, som man gjorde förr. Smaken är mjölkig och fyllig. Använd i sallader, som snacks eller i varma rätter.

Fakta om osten:
Typ: Färskost
Mjölk: Komjölk
Land: Italien
Område: Lombardiet
Fett i torrsubstans: 50+

Ingredienser:
Ekologisk pastöriserad komjölk, salt (0,5%), ostlöpe, mjölksyrakultur.

Näringsinnehåll per 100 g:
Energi: 911 kJ / 219 kcal
Fett: 16,5 g
Varav mättade fettsyror: 11,5 g
Kolhydrater: 0,7 g
Varav sockerarter: <0,5 g
Protein: 17 g
Salt: 0,5 g

 

Galbani Gran Tradizione

Galbani Gran Mozzarella 180 g

Äkta italiensk mozzarella med en unik kvalitet. Den här mozzarellan är syrad med mjölksyrakultur, så som man gjorde ursprungligen. Det ger mozzarellan en krämigare konsistens och en fylligare smak.

Fakta om osten:
Typ: Färskost
Mjölk: Komjölk
Land: Italien
Område: Lombardiet
Fett i torrsubstans: 44+

Ingredienser:
Pastöriserad komjölk, mjölksyrakultur, salt, ostlöpe

Näringsinnehåll per 100 g:
Energi: 935 kJ/225 kcal
Fett: 17 g
Varav mättade fettsyror: 11,9 g
Kolhydrater: 1 g
Varav sockerarter: 0,2 g
Protein: 17 g
Salt: 0,75 g

 

 

Galbani Mozzarelline 8 x 25 g

Små, fina mozzarellabollar i lag. Om du inte gör åt alla på en gång är det enkelt att förvara resten i den praktiska förpackningen.

Fakta om osten:
Typ: Färskost
Mjölk: Komjölk
Land: Italien
Område: Lombardiet
Fett i torrsubstans: 44+

Ingredienser:
Pastöriserad komjölk, mjölksyrakultur, salt, ostlöpe.

Näringsinnehåll per 100 g:
Energi: 975 kJ/230 kcal
Fett: 17 g
Varav mättade fettsyror: 13,2 g
Kolhydrater: 0,7 g
Varav sockerarter: 0,1 g
Protein: 17,5 g
Salt: 0,5 g

 

 

Galbani Mozzarella mini 150 g

Praktiskt och enkelt med små bollar av mozzarella som kan skakas fram direkt ur påsen. Spara resten i förpackningen tills nästa gång.

Fakta om osten:
Typ: Färskost
Mjölk: Komjölk
Land: Italien
Område: Lombardiet
Fett i torrsubstans: 38+

Ingredienser:
Pastöriserad mjölk, letmjölk, salt, ostlöpe, surhetsreglerande medel: citronsyra

Näringsinnehåll per 100 g:
Energi: 961 kJ/231 kcal
Fett: 17 g
Varav mättade fettsyror: 11,8 g
Kolhydrater: 1 g
Varav sockerarter: 0,5 g
Protein: 18,5 g
Salt: 0,75 g

 

Galbani Buffelmjölksmozzarella 125 g

Ursprungligen tillverkades mozzarella av buffelmjölk – mozzarella di latte di bufala – men idag ser man oftast mozzarella av komjölk – mozzarella fior di latte.
Smaken på den här buffelmjölksmozzarellan är stor och smakrik på grund av buffelmjölken. Konsistensen är lite mer lös och elastisk än hos mozzarella tillverkad av komjölk.

Fakta om osten:
Typ: Färskost
Mjölk: Buffelmjölk
Land: Italien
Område: Campania
Fett i torrsubstans: 52+

Ingredienser:
Pastöriserad buffelmjölk, mjölksyrakultur, salt, ostlöpe

Näringsinnehåll per 100 g:
Energi: 1121 kJ/271 kcal
Fett: 24 g
Varav mättade fettsyror: 16 g
Kolhydrater: 0,7 g
Varav sockerarter: 0,4 g
Protein: 13 g
Salt: 0,7 g

 

Galbani buffelmjölksmozzarella mini 150 g

Ursprungligen tillverkades mozzarella av buffelmjölk – mozzarella di latte di bufala – men idag ser man oftast mozzarella av komjölk – mozzarella fior di latte. Beskrivning
Mini Bufala är inspirerad av den välbekanta Mini Mozzarella – men gjord av buffelmjölk! Det innebär att den är ännu mer välsmakande. Mini Bufala är en aning mer mjölkig, mer salt och syrlig i smaken, och konsistensen är unikt krämig och delikat. Perfekt till sallader, tilltugg och självklart även på en extra läcker pizza.

Fakta om osten:
Typ: Färskost
Mjölk: Buffelmjölk
Land: Italien
Område: Campania
Fett i torrsubstans: 52+

Ingredienser:
Pastöriserad buffelmjölk, mjölksyrakultur, salt, ostlöpe

Näringsinnehåll per 100 g:
Energi: 1126 kJ/272 kcal
Fett: 24 g
Varav mättade fettsyror: 16 g
Kolhydrater: 1 g
Varav sockerarter: <0,5 g
Protein: 13 g
Salt: 0,67 g

Se recept med denna råvara

© 2017 Galbani - All rights reserved