Mascarpone

Till tiramisú och mycket mer

Den viktigaste ingrediensen i den traditionella desserten tiramisú är mascarpone. Den krämiga konsistensen och den delikat söta smaken av kokt mjölk och bränt socker intensifieras ännu mer i Galbanis variant, där mascarponen genomgår en dubbel kokningsprocess. Mascarpone ingår i många rätter från Lombardiet och används ofta istället för smör för att ge fyllighet och djup i en risotto.

Konsistensen är mer en kräm än en traditionell ost. Namnet kan komma från “Mascherpa” som betyder “avslappnad”, men även från termen “más que bueno” som betyder “bättre än bra”.

 

2412_galbani-mascarpone_250g

 

Galbani Mascarpone 250 g

Använd Galbani Mascarpone som alternativ till grädde i exempelvis såser. Den är också god blandat med kryddor som dip. Använd den även i dressingar, för bakning, i pastarätter och inte minst till desserter (inte bara Tiramisú). Eller rör i lite vaniljsocker och florsocker i mascarponen och servera till tårtan.

Fakta:
Typ: Färskost
Mjölk: Komjölk
Land: Italien
Område: Lombardiet
Lagring: Ingen
Fett i torrsubstans: 80+

Ingredienser:
Pastöriserad grädde, mjölk, grädde, surhetsreglerande medel: citronsyra.

Näringsvärde per 100 g:
Energi: 1680 kJ/408 kcal
Fett: 41,5 g
varav mättat fett: 28,5 g
Kolhydrater: 4 g
varav sockerarter: 3 g
Protein: 4,5 g
Salt: 0,08 g

Se recept med denna råvara

© 2017 Galbani - All rights reserved